Simona Halep le-a prezentat românilor trofeul obținut la Roland Garros

  • 12 Iunie 2018 09:10
Simona Halep le-a prezentat românilor trofeul obținut la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 1 mondial, a prezentat trofeul cucerit la Roland Garros, luni seara, în cadrul unei ceremonii organizate pe Arena Națională din București, la care au participat aproximativ 20.000 de cetățeni.

Fanii jucătoarei române au început să sosească la Arena Națională cu mult timp înainte de începerea festivității organizate de Primăria Municipiului București prin Compania "Sport pentru toți", în parteneriat cu Federația Română de Tenis. Aceștia i-au făcut o primire călduroasă câștigătoarei turneului de la Roland Garros, fluturând steaguri tricolore și scandând "Simona, Simona", scrie Agerpres.

Evenimentul a început cu intonarea imnului României de către artiștii Monica Anghel și Marcel Pavel, moment în care pe ecranele gigant din spatele scenei au rulat imagini cu finala de la Roland Garros câștigată, sâmbătă, de Simona Halep în fața americancei Sloane Stephens.

Simona Halep, cetățean de onoare al Capitalei, le-a mulțumit românilor pentru primire, dar și pentru susținerea pe care i-o arată la toate turneele la care participă.

„Am vrut să vin special aici ca să ne bucurăm împreună de acest trofeu. Astăzi am venit în țară și bucuria este mult mai mare decât pe terenul central de la Paris. Sunt foarte emoționată, este un moment deosebit pentru mine să mă aflu aici. Sunt foarte mândră că sunt româncă, așa am spus mereu. Chiar dacă provin dintr-o țară mai micuță, iată că se poate face o performanță mare. Peste tot unde merg în lume am parte de dumneavoastră, de un public călduros. La Paris ați creat o atmosferă incredibilă și toți cei de acolo mi-au spus că nu s-a mai întâmplat în istoria turneului ca imnul unei țări să fie cântat de spectatori. De aceea vreau să vă mulțumesc din nou", a spus Halep.

La ceremonie au fost prezenți printre alții primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, fostul tenisman Ilie Năstase și tatăl jucătoarei, Stere Halep.

De menționat că, Gabriela Firea, a fost huiduită de mulțime în timpul ceremoniei de prezentare de pe Arena Naționala a jucătoarei de tenis, Simona Halep. Ulterior, Firea a reacționat într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook, explicând că „aparatul soroșist de propagandă" a sabotat momentul aniversar, scrie Mediafax.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău