Simona Halep are nevoie de o singură victorie pentru a redeveni lider mondial

  • 28 Martie 2019 11:00
Simona Halep are nevoie de o singură victorie pentru a redeveni lider mondial

Simona Halep are nevoie de o singură victorie pentru a redeveni lider mondial și pentru a începe sezonul favorit, de zgură, de pe locul 1 WTA. Și-a egalat deja cea mai bună performanță a carierei la Miami, informează Mediafax,

Cu un singur set cedat, în partida a doua, cu Polona Hercog, se poate spune că ediția 2019 a turneului de la Miami este una bună pentru Simona. 

Simona Halep nu a avut doar un meci greu la Miami, cu Hercog. Partida în care au apărut problemele la genunchi, în fața unei adversare care timp de două seturi a livrat probabil cel mai bun și mai îndrăzneț tenis al carierei, s-a încheiat destul de clar în favoarea Simonei, cu 6-2. În duelul cu Venus Williams, Simona a arătat cel mai bine, mai montată, însă chiar și cu un match-up net favorabil și extra-motivație în fața unei sportive cu palmares impresionant, tot s-au putut vedea câteva momente de derivă.

În sferturi, cu Qiang Wang, Simona Halep nu a reușit nici pe departe să câștige pe cât de clar ar fi trebuit să o facă prin prisma diferenței evidente din jocul de pe linia de fund a terenului. Primul set, închis abia după 44 de minute, cu două break-uri trecute în contul asiaticei, a arătat fisuri. În setul doi, a fost o prăbușire, românca s-a inflamat de la o scânteie și și-a compromis practic manșa, intrând în zona de auto-sabotare care îl inflama la culme pe Darren Cahill, românca ducându-se singură aproape de starea de non-combat. La final de meci, Simona a recunoscut ceea ce a fost evident și privitorilor: "m-am grăbit, m-am panicat. Apoi m-am calmat". La fel de adevărat este și că doar o la fel de inexplicabilă și imprevizibilă cădere a lui Wang i-a permis Simonei să treacă linia de finiș de la 1-5, la 7-5, fără set pierdut, în ciuda unei ridicări de nivel evidente în final de manșă, cădere care însă ar fi putut fi mult mai aspru pedepsită.

Citiți continuarea pe MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău