Simona Halep a intrat în Top 10 câștiguri din tenis: Suma fabuloasă strânsă de româncă din sport

  • 09 Iunie 2018 09:14
Simona Halep a intrat în Top 10 câștiguri din tenis: Suma fabuloasă strânsă de româncă din sport

Victoria de joi a româncei Simonei Halep în fața jucătoarei iberice Garbine Muguruza a însemnat consolidarea primei poziții în clasamentul WTA, o nouă finală de Grand Slam - a patra din carieră, a treia la Roland Garros - și depășirea unei borne istorice.

Pentru calificarea de ieri în finala Roland Garros, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 1.322.025 de dolari. Cu alte cuvinte, Halep a intrat în Top 10 all time al câștigurilor din tenis. Sportiva româncă a strâns nu mai puțin de 24.816.096 de dolari în carieră, sumă care o situează peste jucătoare precum  Svetlana Kuznetsova, Kim Clijsters sau Martina Hingis, notează Digi24.

Deocamdată, Halep este pe locul 8 în acest clasament, însă cariera ei este departe de a se fi finalizat, azi Simona fiind în vârf de formă, în cel mai bun moment profesional al ei.

Dacă luăm în calcul doar anul 2018, Halep este pe primul loc în topul câștigurilor din tenis, cu 4.037.752 de dolari strânși, urmată de daneza Caroline Wozniacki.

Dacă Simona Halep va învinge în partida de sâmbătă, va încasa un cec în valoare de 1,9 milioane de dolari.

Potrivit unui sondaj IRES realizat în prima parte a anului, românii erau foarte optimiști că jucătoarea de tenis Simona Halep va câștiga un turneu de Mare Șlem în 2018. Nouă din zece români credeau că Halep are șanse mari și foarte mari să câștige un turneu de Grand Slam în acest an, după ce a pierdut finala la Australian Open, în ianuarie, în fața danezei Caroline Wozniacki, remarcă Agerpres.

Simona Halep, numărul unu mondial, o va întâlni sâmbătă pe americanca Sloane Stephens, 10 WTA, în finala turneului de la Roland Garros, de la ora 16,00. Pentru Halep va fi a patra sa finală de Mare Șlem, a treia la Roland Garros (după 2014, 2017) și a doua în acest an (după Australian Open). Stephens este campioana en titre la US Open.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău