Silvio Berlusconi susține că se simte mai bine și că intenționează să rămână angajat în viața politică a Italiei

  • 20 Iunie 2021 16:59
Silvio Berlusconi susține că se simte mai bine și că intenționează să rămână angajat în viața politică a Italiei

Fostul șef al guvernului italian Silvio Berlusconi, care în ultimele luni a fost internat de mai multe ori la spital, a declarat duminica aceasta că se simte mai bine și că va rămâne angajat în viața politică a Italiei, informează AFP, citat de AGERPRES.

"Mă simt mai bine, din fericire, însă medicii care mă tratează nu-mi permit deocamdată să particip la evenimente publice. Vă promit însă că voi fi în curând cu voi", a declarat Berlusconi într-o intervenție telefonică la o reuniune a partidului său Forza Italia, potrivit mass-media.

Miliardarul, 84 de ani, care a suferit o importantă operație pe cord deschis în 2016, și-a înmulțit spitalizările în ultimele luni: în martie, el a stat mai multe zile într-un spital din Milano, oficial pentru controale medicale de rutină. În februarie, Berlusconi a fost internat o noapte la spital în urma unei căzături fără urmări, dar în ianuarie s-a internat pentru mai multe zile în Centrul cardio-toracic din Monaco pentru probleme de aritmie cardiacă. Iar în septembrie trecut, el fusese spitalizat din cauza unei infecții pulmonare asociate COVID-19.

Cu toate acestea, Berlusconi nu pare să-și fi pierdut spiritul combativ. "Suntem animați de iubire și pasiune civică pentru țara noastră, cu care am intrat în politică în urmă cu 27 de ani și cu care privim spre viitor", a spus Berlusconi. "Acesta este motivul pentru care eu sunt încă în joc, cu intenția de a rămâne aici în pofida a tot ce mi s-a întâmplat în acești ani", a adăugat el.

Berlusconi a lansat o serie de propuneri, începând cu înființarea unui partid unic al dreptei - împreună cu Liga al lui Matteo Salvini și Fratelli d'Italia al Giorgiei Meloni, înainte de 2023, dată teoretică a următoarelor alegeri legislative - și terminând cu scăderea impozitelor.

Și, în pofida faptului că numeroși observatori îl credeau absent din viața partidului său din cauza vârstei și a problemelor sale de sănătate, el a ținut să asigure: "Indiferent de decizia Forza Italia, eu sunt cel care o ia, după ce voi face sinteza cu grupul nostru conducător".

Berlusconi, premier de patru ori, este acuzat de coruperea unor martori pentru a păstra tăcerea în dosarul prostituției cu minore, începând din anul 2013. El a negat orice act reprobabil din partea sa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
41,63
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:2,57 m/s
Sun
31
Mon
33
Tue
34
Wed
33
Thu
31
Arhivă Radio Chișinău