Silvio Berlusconi a fost externat din spital, după șase săptămâni de tratament

  • 19 Mai 2023 19:25
Silvio Berlusconi a fost externat din spital, după șase săptămâni de tratament

Fostul șef al guvernului italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, a părăsit vineri spitalul din Milano unde fusese internat în urmă cu șase săptămâni pentru leucemie și o infecție pulmonară, informează Agerpres.

Silvio Berlusconi a părăsit spitalul San Rafale din capitala lombardă în jurul orelor locale 13:15 (11:15 GMT) la bordul unei berline cu geamuri fumurii, fără a face declarații.

El fusese internat în acest spital prestigios pentru a trata o stare de slăbiciune legată de o infecție pulmonară, însă medicii au dezvăluit că el suferă de leucemie cronică.

Berlusconi s-a adresat la începutul lui mai simpatizanților săi pentru prima dată după internare, într-un mesaj video, din camera de spital, așezat la un birou cu un stindard al partidului și un drapel italian în spatele lui.

Silvio Berlusconi a fost spitalizat de mai multe ori în ultimii ani, inclusiv după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 în 2020.

Parcursul lui Berlusconi, a cărui moarte politică a fost anunțată hazardat de multe ori, se confundă cu istoria Italiei în ultimii 30 de ani. Prim-ministru de trei ori între 1994 și 2011, el este în prezent senator și președintele partidului său de dreapta Forza Italia, un partener minor al guvernului de coaliție condus de actuala șefă de extremă dreapta a guvernului, Giorgia Meloni.

Meloni l-a vizitat pe Berlusconi la spital duminică, declarând că el se află într-o "stare de spirit excelentă" și continuă să lucreze "neobosit".

Numărul doi din Forza Italia, ministrul de externe Antonio Tajani, și aliatul său de coaliție Matteo Salvini, liderul partidului anti-imigrație Liga, l-au vizitat de asemenea la spital.

"Bine ai venit acasă, Silvio", a scris Matteo Salvini pe Twitter vineri. "Suntem bucuroși că te-ai întors acasă, bine ai venit, președinte", a scris la rândul său Tajani.

Fan al fotbalului, Silvio Berlusconi a prezidat timp de 31 de ani AC Milan, care a câștigat de cinci ori Liga Campionilor în timpul lui, înainte de a-l vinde în aprilie 2017 unor investitori chinezi. În prezent, el este proprietarul clubului Monza.

Cariera sa a fost marcată de asemenea de scandaluri și de probleme juridice care, în timpul ultimului deceniu, s-au concentrat asupra unor proceduri legate de faimoasele sale petreceri sexuale "Bunga Bunga".

Octogenarul, a cărui parteneră de viață este în prezent Marta Fascina, cu 53 de ani mai tânără, a provocat în decembrie 2022 un alt scandal, promițând înaintea unui meci jucătorilor săi că va aduce "în vestiar", în caz de victorie, "un autobuz cu prostituate".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău