Silvio Berlusconi, ministru al Economiei în Rusia?

  • 24 Iulie 2015 08:51
Silvio Berlusconi, ministru al Economiei în Rusia?

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, liderul partidului Forza Italia, susține că președintele rus, Vladimir Putin, i-a propus să meargă în Rusia pentru a-l numi în funcția de ministru al Economiei, informează Mediafax.ro.

Silvio Berlusconi a făcut aceste declarații în cursul unui dineu informal pe care l-a avut într-un restaurant din Roma cu deputații partidului pe care îl conduce - Forza Italia (centru-dreapta).
 
"Imaginați-vă că în Italia se încearcă marginalizarea mea pe scena politică în timp ce Vladimir Putin mi-a spus că este pregătit să îmi ofere cetățenia rusă și să îmi încredințeze conducerea Ministerului Economiei", a declarat Berlusconi.
 
Însă Președinția Rusiei a negat informațiile fostului premier italian. "Referitor la informațiile apărute în presă, pot spune că această ipoteză este imposibilă", a reacționat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
 
Potrivit presei italiene, Berlusconi ar fi făcut aceste declarații în glumă. Analiștii au plasat afirmațiile în contextul zvonurilor conform cărora Berlusconi, în vârstă de 78 de ani, ar pregăti lansarea unui nou partid politic - O Altă Italie.
 
Silvio Berlusconi a fost condamnat acum două săptămâni, în primă instanță, la trei ani de închisoare, pentru coruperea unui senator în anul 2006, în scopul înlăturării Cabinetului de centru-stânga condus de Romano Prodi. Justiția italiană i-a interzis să ocupe funcții oficiale pentru o durată de cinci ani.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău