Silvia Radu vrea să candideze la funcția de primar al Capitalei

  • 10 Aprilie 2018 11:06
Silvia Radu vrea să candideze la funcția de primar al Capitalei

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a anunțat că vrea să candideze la funcția de primar general al Chișinăului, menționând că decizia sa depinde de mai mulți factori.

Pe  pagina sa de Facebook ,Silvia Radu a scris că va participa la alegeri doar în calitate de candidat independent și că de mâine va începe să adune semnături de la locuitorii orașului Chișinău pentru a fi înregistrată.

„Spre deosebire de candidații politici, care pot candida fără semnăturile cetățenilor, ca independent va trebui sa strâng semnături. Începând de mâine, împreună cu câțiva oameni dragi, care mi-au fost alături și în campania electorala trecută, voi demara acest proces de strângere a semnăturilor”, a scris Silvia Radu pe Facebook.

Săptămâna trecută, cinci pretendenți la funcția de primar al mun. Chișinău și-au depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție pentru a fi înregistrați în calitate de concurenți electorali la alegerile din 20 mai. Este vorba de Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Andrei Năstase (Platforma DA), Alexandru Roșco (Casa Noastră Moldova), Reghina Apostolova (Partidul Șor) și Valeriu Munteanu (Partidul Liberal).

Și-au mai anunțat intenția de a participa la alegeri socialistul Ion Ceban și candidatul Partidului Unității Naționale Constantin Codreanu. De asemenea, pentru a fi înregistrați în calitate de candidați independenți au început colectarea de semnături expertul Sergiu Tofilat și activista Maia Laguta.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău