Silvia Radu spune că refuzul lui Igor Dodon de a-i accepta candidatura a fost o încercare „de a-și arăta mușchii”

  • 25 Septembrie 2018 18:46
Silvia Radu spune că refuzul lui Igor Dodon de a-i accepta candidatura a fost o încercare „de a-și arăta mușchii”

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, și ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc, au depus marți, 25 septembrie, jurământul, în cadrul unei ceremonii organizate la Reședința de Stat.

Decretele de promovare în funcție au fost semnate în aceeași zi de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, în calitate de președinte interimar al țării, în baza deciziei Curții Constituțională din 24 septembrie, care a stabilit circumstanțele ce justifică instituirea interimatului, transmite IPN.

Prezent la ceremonie, premierul Pavel Filip a declarat că are loc fortificarea echipei guvernamentale. „Sunt recunoscător că s-au aprobat aceste două candidaturi, care au în spate experiență. Și aici este importantă experiența managerială pe care o are și doamna Radu, și domnul Ciubuc și am toată certitudine că vom reuși”, a notat premierul.

După ceremonie, Silvia Radu a declarat jurnaliștilor că își propune să vină la minister cu o nouă viziune managerială. Silvia Radu a mai spus că nu este nici primul, nici ultimul ministru care preia funcția fără a activa mai devreme în domeniu. Despre refuzul președintelui Igor Dodon de a-i accepta candidatura, Silvia Radu a declarat că a fost o încercare „de a-și arăta puțin mușchii, ca lumea să nu zică că este doar un președinte de decor” și acest lucru, în opinia sa, este regretabil.

Nicolae Ciubuc a declarat că în domeniile de care urmează să fie responsabil este mult de muncit. În viziunea sa, este nevoie de a implementa un plan de acțiuni clar și în termene restrânse. Comentând refuzul lui Igor Dodon de a-i accepta candidatura, Nicolae Ciubuc a declarat că este un fapt este regretabil, pentru că are în spate o experiență suficientă pentru a derula reformele care se cer la minister.

În condiții similare, prin decrete semnate de Andrian Candu în calitate de președinte interimar al țării, au fost investiți: Eugeniu Sturza – ministru al apărării, (octombrie 2017), Iurie Leancă – vicepremier pentru integrare europeană; Cristina Lesnic – vicepremier pentru reintegrare; Chiril Gaburici – ministru al economiei și infrastructurii; Alexandru Tănase – ministru al justiției; Tudor Ulianovschi – ministru al afacerilor externe și integrării europene; Liviu Volconovici – ministru al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului și Svetlana Cebotari – ministru al sănătății, muncii și protecției sociale (ianuarie 2018).

Numirea Silviei Radu și a lui Nicolae Ciubuc vine ca urmare a demiterii Svetlanei Cebotari și a Liviu Volconovici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău