Silozurile de păstrare a cerealelor vor fi inspectate după incendiile de la Giurgiulești

  • 31 Ianuarie 2023 12:23
Silozurile de păstrare a cerealelor vor fi inspectate după incendiile de la Giurgiulești

Depozitele de păstrare a cerealelor și nutrețurilor combinate vor fi verificate în vederea corespunderii la normele siguranței antiincendiare. În total vor fi supuse controlului 127 depozite de păstrare a cerealelor și nutrețurilor combinate, gestionate de 41 agenți economici, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Inspectarea silozurilor și depozitelor de păstrare a cerealelor a fost solicitată de prim-ministra Natalia Gavrilița, în contextul incendiilor care au avut loc la aceste construcții, inclusiv, recent, la Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Controalele vor fi realizate de către grupuri comune formate din angajații Agenției pentru Supraveghere Tehnică și din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, cu implicarea la necesitate a reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Aceste instituții vor raporta săptămânal despre acțiunile întreprinse și rezultatele verificărilor efectuate.

Autoritățile naționale pledează în continuare pentru cooperare cu agenții economici și cetățenii. În scopul menținerii securității antiincendiare și asigurării securității alimentare a țării, se solicită prudență și respectarea reglementărilor de protecție împotriva incendiilor.

Amintim, că la data de 20 ianuarie, angajații IGSU au fost alertați din nou la Portul Internațional Liber Giurgiulești, după ce un alt rezervor (nr.2) cu încărcătură de șrot de semințe de floarea soarelui a luat foc. Astfel, pe parcursul a patru zile pompierii au întreprins toate acțiunile în vederea localizării și lichidării incendiului, dar și asigurării securității antiincendiară în preajma rezervoarelor din zona afectată de incendiu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău