Siguranța la festivalul Untold, asigurată de peste 1.000 de jandarmi, pompieri, polițiști și cadre medicale

  • 31 Iulie 2018 16:01
Siguranța la festivalul Untold, asigurată de peste 1.000 de jandarmi, pompieri, polițiști și cadre medicale

Autoritățile consideră că măsurile luate pe perioada de desfășurare a Untold fac din acesta cel mai sigur festival din Europa, după cum a explicat șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Liviu Uzlău, marți, într-o conferință de presă.

Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, peste 1.100 de jandarmi, polițiști, pompieri și cadre medicale vor asigura măsurile de ordine, de siguranță publică și de sănătate. De asemenea, pentru urmărirea perimetrului în care are loc festivalul, vor fi montate 70 de camere video de supraveghere.

"Untold este cel mai sigur festival din România, am reușit să creăm cea mai eficientă siguranță a spectatorilor din Europa. Misiunea este un sistem integrat, un parteneriat între mai multe instituții. Avem forțe suficiente, 500 de jandarmi pe zi. Vor veni în sprijin colegi de la Gruparea Mobila de Jandarmi Târgu Mureș. De asemenea, vor fi instalate peste 70 de camere video de supraveghere pe întreg perimetrul festivalului, separate de cele ale stadionului Cluj Arena, care ne ajută pentru identificarea și probarea unor fapte antisociale", a spus Uzlău.

Acestora li se vor adăuga 450 de polițiști de la diverse structuri și 120 de pompieri. De asemenea, 60 de cadre medicale vor sigura asistența din spitalul mobil care va fi instalat în perimetrul festivalului, numărul fiind considerat suficient pentru a se putea face față intervențiilor, care din experiența anilor trecuți se ridică la câteva zeci de cazuri pe zi.

La conferința de presă organizată marți a participat și directorul general al Untold, Bogdan Buta, care a declarat, la rândul său, că este așteptată prezența la Cluj, pentru festival, a aproximativ 350.000 de persoane. Festivalierii provin, pe lângă România, din alte 75 de țări, de la Noua Zeelandă până la Hong Kong, Africa de Sud, Argentina sau Canada.

Anul acesta vor fi amplasate, în total, 10 scene, pe care vor performa 250 de artiști.

Organizatorii le reamintesc festivalierilor că există câteva reguli stricte pe care trebuie să le respecta la intrarea în perimetrul festivalului și, mai ales, pentru accesul în Cluj Arena, unde se află scena principală a festivalului. Ei au făcut apel la participanți să nu aducă bagaje voluminoase, să se supună controlului la porțile de acces și să nu folosească drone pentru a filma festivalul.

Anul acesta, Festivalul Untold se desfășoară în perioada 2 - 5 august la Cluj-Napoca.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,63 m/s
Sun
17
Mon
17
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău