Siegfried Mureșan: Sperăm ca autoritățile de la Chișinău să nu fie un obstacol în dorința noastră de a ajuta românii

  • 23 Mai 2020 13:44
Siegfried Mureșan: Sperăm ca autoritățile de la Chișinău să nu fie un obstacol în dorința noastră de a ajuta românii

Europarlamentarul Siegfried Mureșan spune, după atacul premierului Republicii Moldova la adresa României, că speră ca autoritățile de la Chișinău să nu fie un obstacol în dorința autorităților de la București de a-i ajuta pe românii basarabeni, scrie Agerpres.

"Vom ajuta în continuare românii din Republica Moldova. Sperăm ca autoritățile de la Chișinău să nu fie un obstacol în dorința noastră de a ajuta românii basarabeni", se arată într-un mesaj postat sâmbătă de Siegfried Mureșan pe Facebook.

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a declarat vineri că România este cea mai coruptă țară din Europa și numai în Suceava sunt ''jumătate din bolnavii de COVID-19 înregistrați în toată'' R. Moldova.

Declarația lui Ion Chicu a venit ca răspuns la criticile aduse de Siegfried Mureșan, președinte al Delegației Parlamentului European în Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Moldova, care a scris vineri pe pagina sa de Facebook că Guvernul Republicii Moldova eșuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor.

''Pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine - deloc'', a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe a calificat drept "complet inacceptabile" declarațiile la adresa României postate de premierul Republicii Moldova.

"Față de declarațiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020, pe o platformă de socializare, de către prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Potrivit MAE, declarațiile prim-ministrului Ion Chicu sunt "cu atât mai inadecvate" cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil.

MAE susține că aceste declarații denotă "o profundă lipsă de respect" la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău