Siegfried Mureșan: România va folosi experiența acumulată în cei 17 ani de apartenență la UE pentru a sprijini Republica Moldova în procesul de aderare la UE

  • 02 Martie 11:46
Siegfried Mureșan: România va folosi experiența acumulată în cei 17 ani de apartenență la UE pentru a sprijini Republica Moldova în procesul de aderare la UE

România va folosi experiența acumulată în cei 17 ani de apartenență la UE pentru a sprijini Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, a subliniat eurodeputatul Siegfried Mureșan, președinte al Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova din Parlamentul European.

Acesta îl însoțește pe președintele Senatului, Nicolae Ciucă, în cadrul unei vizite la Chișinău.

”România este principalul susținător al parcursului european al Republicii Moldova. Alături de președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, ne-am întâlnit astăzi la Chișinău cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Parlamentul României – la fel ca Parlamentul European – va sprijini Parlamentul de la Chișinău cu tot ce este posibil pentru implementarea legislației și reformelor necesare integrării europene”, a subliniat Mureșan într-un mesaj publicat pe Facebook.

Vizita vine în contextul în care congresul așa-zișilor deputați ”de toate nivelurile” din regiunea transnistreană au adoptat miercuri o rezoluție prin care cer, printre altele ”protecția” Moscovei în fața ”presiunii sporite” din partea Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău