Siegfried Mureșan, în plenul Parlamentului European: Trebuie să lucrăm cu noua administrație SUA pentru ridicarea vizelor impuse cetățenilor români

  • 20 Ianuarie 2021 15:26
Siegfried Mureșan, în plenul Parlamentului European: Trebuie să lucrăm cu noua administrație SUA pentru ridicarea vizelor impuse cetățenilor români

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a pledat miercuri, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind învestirea lui Joe Biden, pentru ridicarea vizelor de care au nevoie cetățenii din patru țări europene, printre care și România, pentru a călători în Statele Unite ale Americii, transmite hotnews.ro.

„Astăzi, cetățenilor din Cipru, Croația, Bulgaria și România li se cere în continuare viză pentru a intra în Statele Unite. Haideți să lucrăm împreună cu noua administrație americană pentru a asigura reciprocitatea deplină a vizelor între Statele Unite și Uniunea Europeană”, a afirmat europarlamentarul liberal, potrivit sursei citate

Acesta a arătat că ultimii 4 ani, sub administrația Trump, în care „tweet-urile au înlocuit comunicările oficiale între aliați” iar „temperamentul a înlocuit politici de lungă durată”, „au reprezentant o mare provocare pentru relația transatlantică”.

„Acum, că toate acestea s-au încheiat, așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu un președinte al Statelor Unite care respectă libertatea de exprimare, un președinte care respectă ordinea democratică, un președinte american care dorește o justiție independentă și puternică și vreau să fie clar: statul de drept poate fi apărat la nivel global doar de cineva care respectă și apără statul de drept acasă”, a adăugat Siegfried Mureșan.

Europarlamentarul PNL/PPE a afirmat că „bazele democrației americane și ale democrației europene sunt aceleași: respectarea regulilor existente și a instituțiilor, respectarea ordinii internaționale și respectarea aliaților noștri”.

„America începe din nou. Relația transatlantică începe din nou. Ar trebui să ne uităm spre viitor, dar ar trebui să învățăm și din lecțiile ultimilor ani. Și lecția este clară: știrile false, politicile instigatoare la ură sunt periculoase, conduc la violență și de aceea ar trebui să le spunem oamenilor și aici, acasă, în Europa: stați departe de extremism, stați departe de politicile instigatoare la ură, stați departe de populism, stați departe de minciuni. Sunt periculoase”, a mai spus acesta.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău