Siegfried Mureșan: Cerem Consiliului UE să aprobe aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen până la finalul acestui an

  • 12 Octombrie 2022 20:00
Siegfried Mureșan: Cerem Consiliului UE să aprobe aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen până la finalul acestui an

Cerem Consiliului Uniunii Europene să aprobe aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen până la finalul acestui an, este solicitarea făcută de vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European, eurodeputatul Siegfried Mureșan, într-un mesaj pe Facebook.

Totodată, Mureșan susține că a inclus această solicitare în proiectul de rezoluție a Parlamentului European privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, text care a fost negociat de principalele grupuri politice din parlament și va fi supus la vot săptămâna viitoare în sesiune plenară, scrie TVR MOLDOVA.

„În discuțiile privind textul rezoluției, pe care le-am avut la nivelul Grupului PPE, poziția mea a fost clară: rezoluția trebuie să ceară Consiliului Uniunii Europene să aprobe aderarea României și Bulgariei în zona Schengen până la finalul acestui an. Am mai spus că țara noastră îndeplinește criteriile tehnice de aderare la zona Schengen de peste 10 ani, iar spațiul Schengen și întreaga Uniune Europeană sunt mai sigure cu țara noastră în interiorul spațiului de liberă circulație decât în afara lui. România a dovedit, din nou, că poate securiza frontiera de est a Uniunii Europene în cele mai dificile condiții, gestionând peste un milion de refugiați din Ucraina,” a spus eurodeputatul.

Prin urmare, Siegfried Mureșan a menționat că în urma negocierilor dintre Grupul PPE și celelalte grupuri politice din Parlamentul European, proiectul de rezoluție ce va fi supus la vot săptămâna viitoare cuprinde solicitarea ca România și Bulgaria să primească aprobarea de a intra în spațiul Schengen până la finalul acestui an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău