Siegfried Mureșan: Alegerile parlamentare anticipate trebuie să fie organizate respectând toate standardele europene democratice

  • 24 Mai 2021 14:46
Siegfried Mureșan: Alegerile parlamentare anticipate trebuie să fie organizate respectând toate standardele europene democratice

Prioritățile Republicii Moldova în următoarea perioadă trebuie să fie gestionarea pandemiei și buna organizare a alegerilor parlamentare anticipate, a subliniat deputatul european Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru Relațiile cu Republica Moldova, aflat în vizită la Chișinău, transmite Radio Chișinău.

El a avut astăzi o întrevedere cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, la care s-a discutat despre sprijinul pe care Uniunea Europeană îl oferă Republicii Moldova, dar și despre reformele pe care UE le așteaptă din partea autorităților de la Chișinău.

„Am transmis că Uniunea Europeană va continua să sprijine Republica Moldova în gestionarea pandemiei, dar că autoritățile de la Chișinău trebuie să intensifice eforturile pentru gestionarea acestei crize sanitare.

Am spus că Uniunea dorește să ajute și mai mult cetățenii Republicii Moldova, dar este important să vedem din partea Guvernului progrese în ceea ce privește implementarea reformelor.

De asemenea, alegerile parlamentare anticipate trebuie să fie organizate respectând toate standardele europene democratice, în care toți cetățenii Republicii Moldova, atât cei din țară, cât și din diaspora, să poată vota fără probleme”, se arată în mesajul lui Siegfried Mureșan.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău