Siegfried Mureșan: Accelerăm adoptarea în Parlamentul European a asistenței macrofinanciare de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova

  • 21 Februarie 2022 14:58
Siegfried Mureșan: Accelerăm adoptarea în Parlamentul European a asistenței macrofinanciare de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova

R. Moldova ar putea beneficia mai rapid de asistența macrofinanciară de 150 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, potrivit unui anunț al președintelui Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

„Accelerăm adoptarea în Parlamentul European a asistenței macrofinanciare de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova
Ca urmare a propunerii mele, Comisia pentru bugete din Parlamentul European a renunțat la avizul său asupra raportului Parlamentului European privind aprobarea asistenței macrofinanciare de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova.
Prin această decizie, accelerăm calendarul de aprobare a asistenței, astfel încât banii să ajungă mai repede în Republica Moldova.
Trecem direct la votul asupra asistenței în Comisia pentru comerț internațional, programat pentru 14 martie, după care, la scurt timp, vom avea votul final în plenul Parlamentului European”, a declarat Siegfried Mureșan într-o postare pe Facebook. 
 
Comisia Europeană a adoptat pe 4 ianuarie curent propunerea privind o asistență macrofinanciară (AMF) în valoare de până la 150 de milioane de euro pentru R. Moldova, dintre care până la 30 de milioane de euro ar urma să fie acordate sub formă de granturi și până la 120 de milioane de euro – sub formă de împrumuturi pe termen mediu, în condiții favorabile.

 
 
 
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău