Sibiul va găzdui, în prima jumătate a anului 2019, primul summit al Uniunii Europene după Brexit

  • 13 Ianuarie 2018 15:49
Sibiul va găzdui, în prima jumătate a anului 2019, primul summit al Uniunii Europene după Brexit

Sibiul va găzdui, în prima jumătate a anului viitor, primul summit al Uniunii Europene care va avea loc după ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu a vizitat, cu această ocazie, sălile în care se vor desfășura întrunirile la care vor participa cei 27 de lideri europeni și peste 400 de invitați de rang înalt.

„Guvernul României sprijină această organizare. Am identificat sălile, am identificat cum organizăm, am identificat reuniunile informale. Pot să vă comunic că avem identificată infrastructura pentru a organiza aceste reuniuni aici, la Sibiu și că vom depune eforturi pentru a ameliora acolo unde există anumite limitări sau sincope”, a spus Victor Negrescu.

Reamintim că România va deține, în prima jumătate a anului viitor, președinția rotativă a Uniunii Europene. Propunerea ca primul summit european care va avea loc după Brexit să se desfășoare la Sibiu a fost lansată, anul trecut, de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit Rador. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău