Sibiul se va promova cu bucătari care vor găti la Târgul de Turism al României de la București

  • 02 Februarie 2018 18:46
Sibiul se va promova cu bucătari care vor găti la Târgul de Turism al României de la București

Sibiul, viitoarea Regiune Gastronomică Europeană din 2019, se va promova cu bucătari care vor găti în perioada 22-25 februarie, la Târgul de Turism al României de la București, a anunțat, vineri, Cynthia Lazăr, consilier în cadrul Serviciului Cultură, Sport și Turism din Primăria Municipiului Sibiu.

"În perioada 22 - 25 februarie 2018 vom participa la Târgul de Turism al României de la București, unde Sibiul va fi promovat sub tematica programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, pe un stand de peste 100 mp, finanțat prin aportul comun al Primăriei Municipiului Sibiu, Consiliului Județean Sibiu și Primăriei Municipiului Mediaș. În cadrul standului se vor organiza sesiuni de live-cooking cu bucătari din Sibiu. Va fi o oportunitate extraordinară de promovare a culturii gastronomice locale și a celor ce o reprezintă", a arătat Cynthia Lazăr, citată de Agerpres.

În cadrul unei întâlniri a patronilor restaurantelor din Sibiu, aceștia au susținut că personalul "este insuficient sau slab calificat" și că nu pot cumpăra marfă de la producătorii locali, pentru că aceștia nu eliberează chitanță pentru ce vând.

Dacă în municipiul Sibiu bucătarii abia fac față comenzilor din restaurante, de primăvara până toamna, în municipiul Mediaș localurile nu prea au clienți.

"O problemă specifică municipiului Mediaș este slaba prezență a turiștilor, care, în principal sunt doar în trecere prin municipiu și vin cu un buget redus. Singurele perioade de aflux sunt cele de sărbători, când cei plecați la muncă în străinătate revin acasă în vacanță. (...) La polul opus este Sibiul, care, pe timpul verii este inundat de turiști, multe unități lucrează atunci ore suplimentare, iar bucătarii fac uneori cu greu față solicitărilor. În schimb, iarna este diferit. Se dorește o uniformizare a calendarului evenimentelor, astfel încât să nu mai existe perioade moarte, cum sunt cele din timpul iernii (ianuarie, februarie)", a spus Cynthia Lazăr.

Sibiul urmează ca în 2019 să dețină statutul de Regiune Gastronomică Europeană, ceea ce ar putea atrage mai mulți turiști în regiune. Municipiul Sibiu și localitățile din împrejurimi au fost vizitate, în 2017, de peste 900.000 de turiști, potrivit unei estimări a directorului Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Crețu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău