Și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a venit cu un mesaj de felicitare de Ziua Națională a României

  • 01 Decembrie 2020 11:55
Și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a venit cu un mesaj de felicitare de Ziua Națională a României

Și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a venit cu un mesaj de felicitare de Ziua Națională a României, care este marcată astăzi, 1 decembrie.

„La mulți ani, România. Astăzi, în această zi deosebită, de conotație istorică națională, le doresc  tuturor românilor, oriunde s-ar afla, în țară, în diaspora sau aici, peste Prut, bunăstare, bucurii nemăsurate alături de cei dragi și un sentiment de mândrie nedisimulată pentru onoarea de a fi român.

De aici, de la Chișinău, îmi exprim profunda gratitudine pentru tot ce a făcut și continuă să facă România pentru Republica Moldova, pentru ajutorul enorm acordat cetățenilor noștri în situația pandemică dificilă și nu în ultimul rând pentru sprijinul prompt oferit de autoritățile române pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Relațiile cu România trebuie intensificate și nimeni niciodată nu ne poate fi mai aproape decât România, indiferent cine ar fi la guvernare în Republica Moldova. Sper din toată inima, că vom trăi intens timpurile când Republica Moldova va fi un partener de încredere la toate nivelurile de stat pentru România și lumea civilizată, iar direcția europeană de dezvoltare adoptată cu fermitate de autoritățile de la Chișinău nu va mai fi supusă tensiunilor geopolitice distructive. 

Dragii mei, Românii sunt un popor ce dăinuie în latinitate prin tezaurul inestimabil al culturii sale trecute prin foc și prin sabie, prin cutezanță și putere, prin aspirații mereu înălțătoare și, vă asigur, suntem onorați să fim parte a românității prin interconexiuni puternice pe toate dimensiunile fundamentale. Vă doresc din toată inima ceea ce doresc familiei mele pe care o iubesc nespus: pace, sănătate și prosperitate. 
La mulți ani, România, la mulți ani, dragi români!”, se arată în mesajul lui Andrei Năstase. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău