Și la a doua moldoveancă din Italia a fost confirmat coronavirusul de tip nou

  • 02 Martie 2020 12:22
Și la a doua moldoveancă din Italia a fost confirmat coronavirusul de tip nou

Și în cazul celei de-a doua moldovence din Italia, suspectate că ar avea COVID – 19, a fost confirmată prezența coronavirusului. Cazul vine după ce, săptămâna trecută, prezența noului virus a fost confirmată la o altă moldoveancă, care la fel intrase în contact cu o persoană contaminată, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menționează că, potrivit autorităților italiene, rezultatele analizelor prelevate în urmă cu câteva zile au indicat un rezultat pozitiv. Starea de sănătate a femeii este bună și aceasta nu necesită internare, ea aflându-se în momentul de față în carantină la domiciliu.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că pe parcursul ultimelor 24 de ore, în Republica Moldova, nu a fost depistat niciun caz de infectare prin coronavirus de tip nou. ANSP anunță șapte cazuri suspecte, inclusiv copii și adulți, care au revenit din zonele de risc din Republica Italiană, context în care, pe parcursul zilei de astăzi, la laboratorul epidemiologic vor fi realizate testele corespunzătoare.

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 1 martie 2020, au fost raportate 87 de mii de cazuri de infecție coronavirusul de tip nou (COVID-19):  S-au înregistrat 2 979 de decese, dintre care în China (2870), Hong Kong (2), Iran (43), Italia (29), Coreea (17), cazuri din contul transportului internațional (Japonia) (6), Japonia (5), Franța (2), Australia (1), Filipine (1), Taiwan (1), Tailanda (1) și Statele Unite ale Americii (1).a

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău