Și deputatele Eleonora Graur și Ruxanda Glavan s-au retras din Pro Moldova

  • 24 Octombrie 2020 10:07
Și deputatele Eleonora Graur și Ruxanda Glavan s-au retras din Pro Moldova

La scurt timp după ce deputații Sergiu Sîrbu și Grigore Repșciuc au anunțat că pleacă din Grupul parlamentar Pro Moldova, și deputatele Eleonora Graur și Ruxanda Glavan anunță că se retrag, transmite IPN.

„După o perioadă de activitate politică fructuoasă, în care, împreună cu colegii mei, am depus eforturi continue pentru a crește un proiect frumos pentru oameni și țară - Pro Moldova, drumurile noastre se despart. Astăzi, mă retrag din grupul parlamentar Pro Moldova. Am decis că voi reprezenta în continuare interesele cetățenilor, doar în calitate de deputat independent, neafiliat nici unui partid politic”, precizează Eleonora Graur. Potrivit parlamentarei, motive sunt multe, însă acum nu crede că este necesar să fie enumerate.

„Îmi exprim regretul și pentru faptul că ostaticul acestei situații jenante a devenit Andrian Candu, un politician talentat, care sincer dorește să construiască un partid european și modern, dar nu totul depinde de dumnealui”, mai spune Eleonora Graur, fără a preciza despre ce este vorba.

Și Ruxanda Glavan a anunțat că își suspendă calitatea de membru de partid și se retrage din grupul parlamentar. „Pentru a evita orice speculații, interpretări și teorii conspirative, precizez că nu ader la niciun alt partid, nici măcar „neoficial” – cum le place unora sa zică. Voi face echipa cu toți cei care sunt anti-Dodon! Îmi voi continua activitatea în calitate de deputat neafiliat, în opoziție, până la alegerile parlamentare anticipate, care consider că trebuie să aibă loc în primăvară”, a menționat Ruxanda Glavan.

Anterior, deputații Pro Moldova, Sergiu Sîrbu și Grigore Repșciuc au anunțat că părăsesc grupul parlamentar Pro Moldova și că își vor continua activitatea în calitate de deputați neafiliați.

La scurt timp, liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a venit cu o reacție. „Liberi să vină în echipă, asumându-și riscuri și critici, dar și liberi să se retragă atunci când nu mai sunt Pro Moldova. În procesul de edificare a formațiunii s-ar putea să mai pierdem colegi, însă cu siguranță vom lega noi prietenii și membri loiali ideilor pe care le promovăm. Am luat act de decizia colegilor, sperăm că se vor regăsi în noua formulă așa cum și-au dorit. Poziția noastră rămâne cea dintotdeauna – Dodon trebuie să plece”, menționează Candu într-o declarație.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău