Și al doilea deputat al Partidului Șor, Denis Ulanov, ar putea rămâne fără imunitate parlamentară

  • 20 Martie 2021 16:51
Și al doilea deputat al Partidului Șor, Denis Ulanov, ar putea rămâne fără imunitate parlamentară

Comisia juridică, numiri și uminități propune Parlamentului ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov, a anunțat deputatul Sergiu Litvinenco, membru al Comisiei.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo a depus, vineri, 19 martie, cereri în Parlamentul Republicii Moldova pentru ridicarea imunității parlamentare a deputaților Partidului Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov.

 

Într-un comunicat, Procuratura generală informează că a acumulat probe concludente de implicare în frauda bancară a deputatului Denis Ulanov, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

 

Potrivit materialelor urmăririi penale, celălalt deputat, Petru Jarda, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, în perioada concesionări.

 

Dacă Parlamentul va susține acordul de ridicare a imunității deputaților respectivi, Procurorul general va avea aprobarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a celor doi deputați.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău