SFS lansează „Cabinetul personal al contribuabilului”

  • 27 Februarie 2020 11:59
SFS lansează „Cabinetul personal al contribuabilului”

Din 2 martie curent, în regim pilot, Serviciul Fiscal de Stat lansează un nou serviciu electronic: „Cabinetul personal al contribuabilului”. Menirea serviciului este de a realiza conectarea automatizată a contribuabililor la serviciile fiscale electronice, transmite IPN citând un comunicat de presă al instituției.

Din data lansării acestuia, conducătorii autorităților publice, persoanelor juridice și persoanele fizice care desfășoară activitate de întreprinzător pot obține în mod automatizat acces la serviciile fiscale electronice. Pentru aceasta trebuie să se autentifice prin MPass în cadrul sistemului SIA „Cabinetul personal al contribuabililor” pe portalul www.sfs.md și să semneze electronic Regulamentul privind modul de utilizare a serviciilor fiscale electronice, prin intermediul sistemului.

Potrivit SFS, pe parcursul anului 2020, în cadrul acestui serviciu vor fi dezvoltate și lansate noi module, cu lansarea pe platforma industrială a acestuia la 30 decembrie 2020. Din 1 ianuarie 2021, autentificarea pe portalul www.servicii.fisc.md cu login, e-mail și parola va fi suspendat, cu posibilitatea accesării serviciilor fiscale electronice doar de pe portalul www.sfs.md, prin intermediul SIA „Cabinetul personal al contribuabilului”.

Contribuabilii sunt îndemnați pe această cale să participe activ la îmbunătățirea sistemului cu înaintarea propunerilor prin intermediul Centrului Unic de Apel la numărul de telefon 080001525 (tasta 2) sau la adresa de e-mail [email protected].

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău