SFS atenționează: Astăzi expiră termenul de prezentare a declarației privind impozitul pe venit de către întreprinzători

  • 25 Martie 09:04
SFS atenționează: Astăzi expiră termenul de prezentare a declarației privind impozitul pe venit de către întreprinzători

Serviciul Fiscal de Stat informează că astăzi, 25 martie 2024, expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2023 și termenul de achitare a acestuia de către contribuabilii persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător precum și de către contribuabilii care desfășoară activitate profesională.

Reiterăm că, declarația se prezintă în mod obligatoriu, prin metode automatizate de raportare electronică, conform prevederilor stabilite de art. 187 alin.(21) lit.i) din Codul fiscal.

Persoanele juridice rezidente, inclusiv cele specificate la art.512 și 513, cu excepția autorităților publice și instituțiilor publice, formele organizatorice rezidenți cu statut de persoană fizică, persoanele care desfășoară activități profesionale, reprezentanța permanentă a nerezidentului în Republica Moldova, sunt obligate să prezinte declarația cu privire la impozitul pe venit indiferent de prezența obligației privind achitarea impozitului.

Informații detaliate aferent cotelor impozitului pe venit, precum și alte aspecte relevante aferente, le puteți consulta aici.

Pentru aspecte aferente modului de completare a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit sau de determinare a obligațiilor fiscale, în funcție de categoria de contribuabil, recomandăm să consultați Baza Generalizată a Practicii Fiscale - compartimentul „Impozit pe venit”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău