SFS a monitorizat timp de 6 luni mai multe hoteluri și restaurante. Ce a descoperit

  • 18 Octombrie 2023 16:56
SFS a monitorizat timp de 6 luni mai multe hoteluri și restaurante. Ce a descoperit

Serviciul Fiscal de Stat a implementat un program de conformare voluntară și monitorizare dedicat contribuabililor din domeniul HoReCa în scopul creșterii conformării voluntare la declararea și achitarea deplină în termen a obligațiilor fiscale.

Astfel, potrivit Bizlaw.md,  în perioada aprilie-septembrie 2023 au fost aplicate măsuri de conformare voluntară față de 64 contribuabili din domeniu hotelier și 349 contribuabili din domeniul alimentației publice.

În rezultatul analizei efectuate, s-a stabilit că:

  • 77% de contribuabili din domeniul ”HoReCa” au majorat cu mai mult de 10% salariul mediu lunar calculat în ultima perioadă închisă a anului 2023 față de salariul mediu lunar calculat pentru anul 2022;
  • 259 de contribuabili din domeniul ”HoReCa” au majorat obligațiile fiscale calculate cu 56% în perioada monitorizată, iar 129 de contribuabili au înregistrat micșorarea obligațiilor calculate cu 26%.

SFS continuă acțiunile de conformare față de contribuabilii care nu s-au conformat benevol și nu și-au schimbat comportamentul fiscal. La finalizarea programului de conformare menționat, în cazul ignorării de către contribuabili a recomandărilor autorității fiscale privind îmbunătățirea indicatorilor fiscali, Serviciul Fiscal de Stat își rezervă dreptul de aplicare a măsurilor de conformare forțată.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare, prin utilizarea echipamentelor de casă și control la decontările bănești în numerar cu populația, declararea conformă a veniturilor și obligațiilor fiscale corespunzătoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău