SFS a aplicat amenzi de aproape 500 de mii de lei comercianților online

  • 11 Iulie 2019 17:30
SFS a aplicat amenzi de aproape 500 de mii de lei comercianților online

Serviciul Fiscal de Stat a verificat anunțurile de comercializare de bunuri plasate pe mai multe portaluri, iar ca urmare a aplicat amenzi în sumă de aproape 500 de mii de lei pentru desfășurarea activității de întreprinzător fără înregistrare la organele competente.

Olga Baciu, șefa serviciului de presă al SFS, a declarat pentru IPN că persoanele care efectuează ocazional activități de comerț nu sunt supuse sancțiunilor, ci doar cele care transformă astfel de activități într-o afacere. „Deși au fost verificate 462 de anunțuri, au fost întocmite doar 157 de procese verbale de contravenție, ceea ce înseamnă că SFS a ajuns la concluzia că nu toate persoanele efectuau comerț online în sens de afacere”, a spus Olga Baciu.

Într-un comunicat de presă al instituției se menționează că prin intermediul comerțului online sunt puse în vânzare și produse alimentare, de patiserie. „Serviciul Fiscal de Stat a analizat și acest gen de activitate drept unul cu risc sporit de încălcare a legislației pe mai multe segmente, cum ar fi: neînregistrare la organele competente, fabricarea produselor de cofetărie în lipsa autorizației de amplasare și funcționare eliberate de organele competente, condiții eventual insalubre și anti-sanitare, lipsa actelor de proveniență a materiei prime, lipsa marcajului pe ambalaj a datei de producere”.

SFS se adresează producătorilor de produse de patiserie și alte dulciuri să asigure respectarea normelor legale, inclusiv dispunerea de documente de proveniență și aplicarea echipamentelor de casă și control la încasarea plăților în numerar. Totodată, celor care comandă astfel de produse, Serviciul Fiscal de Stat le recomandă să solicite certificatul de conformitate și bonul de casă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău