SFS a anunțat startul celei de-a patra etape a Loteriei fiscale

  • 29 Octombrie 2020 11:00
SFS a anunțat startul celei de-a patra etape a Loteriei fiscale

erviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunțat despre finalizarea celei de-a treia etape a concursului “Loteria fiscală” și inițierea celei de-a patra etape a competiției. De la începutul anului curent, la “Loteria fiscală” au participat 32,87 milioane de tranzacții în valoare totală de 9,509 miliarde de lei, iar ca urmare a tragerii la sorți, au fost desemnați 625 de câștigători, transmite MOLDPRES.

Câștigătorii au ridicat premii în valoare de câte 1000 (525 de persoane) și 1500 lei (100 de persoane), în cazul ediției speciale dedicate sărbătorilor de Paști. Până în prezent, au fost oferite premii în valoare de 675 mii de lei.

Serviciul Fiscal atenționează că, începând cu luna octombrie, este în desfășurare cea de-a patra etapă a concursului. În cadrul celei de-a patra ediții (1 octombrie-31 decembrie 2020), vor fi selectați 175 de câștigători, care vor beneficia de premii în sumă de a câte 1000 lei.

Potrivit regulamentului concursului “Loteria fiscală”, participant al concursului devine orice persoane fizică care a împlinit vârsta de 18 ani și este deținătoare a unui card bancar emis de o bancă comercială licențiată emitentă din Republica Moldova, care efectuează tranzacții de achitare a mărfurilor/serviciilor cu cardul bancar, în țara noastră, iar suma tranzacției este mai mare de 30 de lei.

Tragerile la sorți pentru ultima etapă din acest an vor avea loc la data de 21 ianuarie 2021.

Totodată, în perioada 1 decembrie 2020 – 8 ianuarie 2021 va fi organizată o ediție specială a Loteriei dedicată sărbătorilor de iarnă, în cadrul căreia vor fi puse în joc 100 de premii a câte 1500 lei, tragerile la sorți pentru ediția specială urmând să aibă loc la data de 28 ianuarie 2021.

Proiectul ”Loteria Fiscală” a fost lansat anul trecut. Fondul total de câștiguri pentru desfășurarea loteriei fiscale se ridică la un milion de lei, iar câștigătoare vor fi desemnate persoanele care achită cu cardul în unitățile comerciale sau unitățile de prestare a serviciilor. Concursul este organizat în patru etape de către Serviciul Fiscal de Stat, suplimentar fiind desfășurate două ediții speciale cu ocazia sărbătorilor de Paști sau a sărbătorilor de iarnă, potrivit Regulamentului privind desfășurarea concursului „Loteria Fiscală”, aprobat de Guvern în decembrie 2019.

Organizarea concursului urmărește „combaterea evaziunii fiscale prin limitarea achitărilor efectuate prin numerar”. Desfășurarea Loteriei fiscale are scopul de a contribui la sensibilizarea cetățenilor privind efectuarea achitărilor fără numerar prin utilizarea card-urilor bancare.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău