Sfârșitul săptămânii va fi cu vreme liniștită, fără precipitații

  • 07 Februarie 2020 19:00
Sfârșitul săptămânii va fi cu vreme liniștită, fără precipitații

Sfârșitul acestei săptămâni va fi cu vreme liniștită, temperaturi moderate de sezon, cu tendințe de încălzire, începând de duminică, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 8 februarie, valorile termice nocturne vor atinge maxima de 13 grade de ger. Frig va fi și ziua, termometrele indicând, pe întreg teritoriul țării, între minus 2-plus 3 grade Celsius.

Începând de duminică, 9 februarie, frigul bate în retragere, iar mercurul termometrelor se va ridica cu câteva grade, atât noaptea, cât și ziua. Astfel, în ultima zi a săptămânii, în țară se așteaptă până la minus 11 grade, în perioada nocturnă, și ziua - până la 5 grade de căldură.

Weekend-ul va fi cu cer senin, preponderent însorit, fără precipitații.

Până pe 12 februarie, rămâne în vigoare și avertizarea referitor la pericolul ce îl prezintă reluarea procesului de formare a gheții în râurile și bazinele acvatice din țară, emisă de Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Gheața va fi subțire, ieșirea pe ea va prezenta pericol, în acest context salvatorii atenționează populația, mai ales pescarii amatori, să nu se aventureze în activități de pescuit de iarnă ș.a. De asemenea, să fie atenți părinții și să le interzică minorilor jocuri în preajma surselor acvatice. 

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău