Sfârșitul săptămânii va fi aproape canicular

  • 22 Septembrie 2023 19:11
Sfârșitul săptămânii va fi aproape canicular

Zilele de weekend nu aduc nici o schimbare a vremii, lăsând impresia de un septembrie ce ar fi a patra lună de vară, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, sfârșitul săptămânii continuă cu vreme uscată și regim termic destul de ridicat, aproape de canicular, scrie sursa citată.

„Vântul va sufla slab până la moderat. Noaptea, temperatura minimă va oscila între +12..+17ºC. Ziua, termometrele vor indica maxime cuprinse între +25..+32ºC”, indică SHS.

În acest sezon, datele termometrelor nu se potrivesc cu credința populară, potrivit căreia, sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, care a fost sărbătorită pe 21 septembrie, reprezintă hotarul astronomic dintre vară și toamnă, momentul în care se dă startul lucrărilor agricole de toamnă și momentul în care noul anotimp începe să își intre în drepturi. 21 septembrie este și ziua în care unele păsări, precum rândunelele, își pregătesc călătoria spre țările calde, iar gâzele și reptilele se retrag în pământ. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău