Sfârșitul lunii octombrie va fi cu temperaturi moderate, fără ploi

  • 29 Octombrie 2021 15:55
Sfârșitul lunii octombrie va fi cu temperaturi moderate, fără ploi

Ultimul weekend din octombrie se anunță cu temperaturi moderate, caracteristice sezonului, fără precipitații, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 30 octombrie, ziua se așteaptă valori termice încadrate între 13-18 grade Celsius. Noaptea, termometrele vor indica maxima de un grad de ger, prognozată în nord, în restul zonelor din țară, se vor înregistra temperaturi până la 4 grade de căldură, notează sursa citată.

Duminică, va fi cu un grad mai frig, fără valori negative. Tendința meteorologică se va menține și la începutul săptămânii următoare, iar, ulterior, vremea treptat se va încălzi, ajungând la finele perioadei până la 19 grade Celsius.

În următoarele zile, se așteaptă cer variabil, în fond fără precipitații, însă luni și marți, în nord sunt posibile ploi de scurtă durată.

Pe de altă parte, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a extins până la 4 noiembrie avertizarea hidrologică de scurgere scăzută, în bazinul râului Prut.

„În legătură cu etiajul de toamnă și lipsa precipitațiilor, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în bazinul râului Prut, pe sectorul satul Criva – orașul Costești, se va menține scurgerea scăzută cu 40% din valorile medii multianuale”, indică instituția.

Autoritățile solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău