Sfârșit de iulie și luna august este perioada cea mai încărcată la trecerea frontierei de stat. Cele mai solicitate puncte de frontieră sunt pe partea cu România

  • 31 Iulie 2023 13:54
Sfârșit de iulie și luna august este perioada cea mai încărcată la trecerea frontierei de stat. Cele mai solicitate puncte de frontieră sunt pe partea cu România

Sfârșit de iulie și luna august este perioada cea mai încărcată la trecerea frontierei de stat. Cele mai solicitate puncte de frontieră sunt pe partea cu România, iar cele mai tranzitate puncte rămân a fi Leușeni și Sculeni. Pentru fluidizarea traficului și a solicita mai multe puncte de frontieră, Poliția de Frontieră vine cu recomandarea de a consulta anticipat aplicația trafic online de pe pagina oficială a instituției, a declarat pentru Radio Chișinău purtătoarea de cuvânt a instituției – Natalia Cibotari.

Punctele de trecere a frontierei de la hotarul cu România continuă să fie cele mai solicitate, fiind înregistrate peste 50 mii de traversări. Granița moldo-ucraineană a fost traversată de peste 20 de mii de persoane. Aeroportul Internațional Chișinău a înregistrat, în perioada menționată peste 10 mii de călători, a declarat pentru Radio România Chișinău, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Natalia Cibotaru.

Pentru a fluidiza traficul și a decongestiona unele puncte de trecere a frontierei, suprasolicitate tradițional în perioada estivală, Natalia Cibotaru recomandă călătorilor consultarea aplicației mobile ”Trafic online” și alegerea punctelor aflate în proximitate.

„În scopul susținerii traficului transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă verificarea valabilității și statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat. Tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță pentru a nu suprasolicita unele din ele și a forma cozi de așteptare. Consultarea aplicației trafic online de pe pagina Poliției de Frontieră pentru a cunoaște în timp real situația  din punctele de trecere a frontierei, manifestare de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat. Reamintim că este funcțional 24/24 un call-centru al Poliției de Frontieră – la numărul de contact 0 22 259 717 unde fiecare are posibilitatea să primească o consultație vis-a-vis de situația la frontieră, regulile de trecere a frontierei și alte informații de ordin public”, a spus Cibotaru.

Potrivit datelor poliției de frontieră, în ultimele 24 de ore, 21 de persoane au primit interdicția de a intra pe teritoriul  Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău