Sfântul Sinod al BOR a ales doi episcopi titulari pentru scaunele vacante din Mitropolia Basarabiei

  • 25 Mai 2018 09:14
Sfântul Sinod al BOR a ales doi episcopi titulari pentru scaunele vacante din Mitropolia Basarabiei Basilica.ro

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales joi doi episcopi pentru scaunele vacante din Mitropoliei Basarabiei, transmite Basilica.ro.

Noul Episcop de Bălți este Preasfințitul Antonie de Orhei care până acum a fost vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, iar Episcopia Basarabiei de Sud va fi condusă de arhimandritul Veniamin Goreanu, care a fost consilier patriarhal. 

De asemenea, ierarhii întruniți în sinod la Reședința patriarhală au ales pe arhimandritul Timotei Bel în demnitatea de Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, potrivit sursei citate

Aceste alegeri de ierarhi pentru unele scaune episcopale vacante din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române au avut loc „pentru a dezvolta și amplifica activitățile din Biserica noastră”, a declarat Patriarhul Daniel în debutul ședinței Sfântului Sinod.

În Republica Moldova există două mitropolii ortodoxe – Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, parte a Patriarhiei Ruse, și Mitropolia Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Române.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău