Șevciuk a plecat la Moscova

  • 01 Aprilie 2015 13:52
Șevciuk a plecat la Moscova

Liderul separatist transnistrean Evgheni Șevciuk întreprinde o vizită la Moscova unde va avea mai multe întrevederi pentru a discuta situația social-economică din regiune, potrivit unui comunicat difuzat de serviciul său de presă.

Transnistria se confruntă cu grave probleme economice și, ca urmare, în regiune au fost micșorate salariile și pensiile. Autoritățile separatiste de la Tiraspol au recurs la micșorarea cu 30 la sută a pensiilor și salariilor în condițiile în care veniturile la buget sunt reduse, la fel ca și asistența din partea Moscovei care se confruntă cu propriile probleme financiare. Rusia a acordat în acest an doar 522 de milioane de ruble, adică ceva mai mult de 8 milioane de dolari, pentru tradiționalul supliment la pensii. În același timp, Moscova întârzie să răspundă unei solicitări anterioare a Tiraspolului care a cerut un ajutor financiar de 100 de milioane de dolari.
 
Potrivit Biroului pentru Reintegrare, exporturile regiunii transnistrene au crescut cu peste 20% în anul 2014, dar creșterea se datorează evoluțiilor de la începutul anului, pentru că începând cu toamna anului trecut, volumul exporturilor a început să scadă, tendință care se menține și în prezent. Peste 60% din exporturile din stânga Nistrului au ca destinație piața Uniunii Europene, iar 40% - pe cea a țărilor din CSI, inclusiv Republica Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău