Sesiunea de toamnă a Parlamentului se va încheia la 29 decembrie

  • 26 Decembrie 2023 15:17
Sesiunea de toamnă a Parlamentului se va încheia la 29 decembrie

Sesiunea de toamnă a Parlamentului urmează să se încheie la 29 decembrie 2023. Cel puțin asta prevede un proiect de hotărâre aflat în examinare în Parlament, transmite IPN.

Prima ședință plenară din sesiunea de toamnă a avut loc la 9 septembrie 2023. Atunci, președintele Igor Grosu, a declarat că pe lista priorităților legislative rămân securitatea energetică, avansarea reformelor în justiție și lupta cu corupția, dezvoltarea economică a țării și deschiderea unor noi locuri de muncă, modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții în localitățile din Republica Moldova.

La fel, o misiune importantă a Parlamentului pentru sesiunea de toamnă urma să fie continuarea controlului parlamentar asupra implementării Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, iar accentul să fie pus pe progresele atinse în procesul de armonizare a legislației naționale cu legislația Uniunii Europene.

Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie. În cazul în care legislativul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiune extraordinară sau specială la cererea președintelui țării, a președintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău