Sesiunea de primăvară 2023 a Parlamentului a luat sfârșit. Igor Grosu: „Vom construi Moldova europeană acasă”

  • 31 Iulie 19:20
Sesiunea de primăvară 2023 a Parlamentului a luat sfârșit. Igor Grosu: „Vom construi Moldova europeană acasă”

Sesiunea de primăvară 2023 a Parlamentului s-a încheiat. Deputații au adoptat, în ședința plenară de astăzi, Hotărârea cu privire la încheierea primei sesiuni ordinare a anului curent.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a ținut un discurs la finalul sesiunii de primăvară, în care a făcut bilanțul activității parlamentare și a actelor adoptate de Parlament, care să aducă schimbări pentru oameni și să apropie țara noastră de Uniunea Europeană.

În adresarea sa către deputați, șeful legislativului a vorbit despre reformele din economie, justiție, sănătate, domeniile social și tineret, agricultură, cultură și sport, despre realizările obiținute, dar și provocările care există.

„Suntem conștienți că mai sunt încă tare multe de făcut. Nu ne vom abate pentru nicio clipă de la reforma justiției, hoții și fugarii vor fi diferiți justiției, vom continua eforturile de dezvoltare a economiei și agriculturii noastre. Vom construi Moldova europeană acasă pentru viitorul copiilor noștri, pentru ca ei să poată trăi în pace și bună înțelegere în Moldova noastră, a tuturor”, a spus Președintele Parlamentului la final de sesiune.

Tradițional, sesiunea s-a încheiat cu intonarea Imnului de Stat de către ansamblul vocal „Open sky”, conducător artistic – Marcel Busuioc. Ansamblul este format din tineri interpreți studenți și absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și ai Universității Naționale de Muzică din București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sun
6
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău