Sesiunea Adunării Parlamentare Rep. Moldova – Polonia va avea loc luni la Chișinău

  • 06 Noiembrie 2022 09:00
Sesiunea Adunării Parlamentare Rep. Moldova – Polonia va avea loc luni la Chișinău

Cea de-a VIII-a Sesiune a Adunării Parlamentare Rep. Moldova – Polonia va avea loc la Chișinău luni, 7 noiembrie. Sesiunea va fi inaugurată de cei doi copreședinți – Mihail Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, și Ryszard Terlecki, vicemareșal al Sejmului Poloniei, transmite Radio Chișinău.

Printre cele mai importante subiecte de pe agenda sesiunii este procesul de integrare europeană a Republicii Moldova după obținerea statutului de țară candidată la aderarea la UE și asistența din partea Poloniei, inclusiv în cadrul cooperării bilaterale economice și de dezvoltare.

De asemenea, parlamentarii din cele două state vor discuta probleme de securitate, în special securitatea energetică a Republicii Moldova și Poloniei în contextul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

La finalul reuniunii, va fi semnată Declarația comună a Adunării Parlamentare, iar, ulterior, copreședinții Mihail Popșoi și  Ryszard Terlecki vor susține o conferință de presă, informează Legislativul de la Chișinău.

Adunarea Parlamentară Rep. Moldova – Polonia este un organ consultativ interparlamentar, constituit în vederea elaborării punctelor de vedere comune privind proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral. Adunarea se întrunește în sesiuni plenare, care se convoacă o dată pe an, alternativ în Varșovia și Chișinău. Cea de-a VII-a sesiune a avut loc în perioada 5-8 decembrie 2021, la Varșovia. Adunarea Parlamentară Rep. Moldova – Polonia a fost constituită în iulie 2011.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău