Serviciul Vamal: Termenul de conformare la mecanismul de implementare a REP a fost extins până la 15 noiembrie

  • 30 Iulie 14:02
Serviciul Vamal: Termenul de conformare la mecanismul de implementare a REP a fost extins până la 15 noiembrie

În atenția agenților economici: Serviciul Vamal informează că termenul de conformarea la mecanismul de implementare a Responsabilității Extinse a Producătorului (REP) a fost extins până la 15 noiembrie 2024. 

Întru neadmiterea unor blocaje în procedura de import, în partea ce ține de REP, Ministerul Mediului de comun acord cu Serviciul Vamal a convenit asupra extinderii termenului de înregistrare a agenților economici în Lista producătorilor. 

Această măsură va permite agenților economici să selecteze cele mai convenabile opțiuni ale sistemelor colective sau să-și creeze propriul sistem colectiv. Multe companii, în special cele mici și mijlocii, au nevoie de timp suplimentar pentru a se adapta la noile cerințe tehnice și operaționale impuse de reglementările REP.

Conform informațiilor prezentate de Ministerul Mediului, până în prezent peste 3460 de agenți economici s-au înregistrat în Lista producătorilor. Totuși, în urma consultărilor publice, s-a constatat necesitatea extinderii termenului pentru ca toți agenții economici vizați importatori de: anvelope, uleiuri, ambalaje, autovehicule scoase din uz, baterii și acumulatori și echipamente electrice și electronice să se conformeze principiile REP.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău