Serviciul Vamal și ANTA își unesc forțele pentru a combate transportul ilicit de mărfuri și persoane

  • 13 Iulie 2023 11:10
Serviciul Vamal și ANTA își unesc forțele pentru a combate transportul ilicit de mărfuri și persoane

Serviciul Vamal și Agenția Națională Transport Auto (ANTA) vor întreprinde mai multe acțiuni comune pentru combaterea transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete în trafic internațional peste frontiera Republicii Moldova. Un document în acest sens a fost semnat de șefii celor două instituții, comunică MOLDPRES.

Documentul stabilește cadrul instituționalizat de interacțiune și consolidare a cooperării operaționale pe dimensiunea prevenirii și combaterii transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete în trafic internațional, dar și a promovării desfășurării activității legale a operatorilor de transport, scrie sursa citată.

Potrivit Serviciului Vamal, scopul și obiectivele Planului prevăd desfășurarea acțiunilor comune de control, axate pe depistarea, prevenirea, combaterea și contracararea transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete în trafic internațional peste frontiera țării, cât și a transportării acestora fără acte de proveniență legală. Totodată, vor fi consolidate eforturile întru asigurarea legalității pe dimensiunea transportului rutier de persoane în trafic internațional: servicii regulate, regulate speciale, ocazionale, inclusiv cele în cont propriu, transportul rutier de mărfuri, operațiuni de cabotaj, cât și respectarea regimului muncă și odihnă a conducătorilor auto.

Conform documentului, activitățile operaționale comune urmează a fi realizate de echipe mobile mixte, care vor realiza schimb de informații, vor desfășura acțiuni de patrulare și control și vor intensifica controlul vamal asupra mijloacelor de transport, a mărfurilor și persoanelor.

Perioada de implementare a Planului este până în anul 2025, iar reprezentanții celor două instituții responsabili de acțiunile planificate se vor întruni la necesitate pentru evaluarea rezultatelor, cu identificarea obiectivelor comune întru realizarea continuă a Planului.             

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău