Alegeri prezidențiale în Franța: Emmanuel Macron, mai convingător decât contracandidata sa, Marine Le Pen, în dezbaterea televizată

  • 21 Aprilie 2022 12:34
Alegeri prezidențiale în Franța: Emmanuel Macron, mai convingător decât contracandidata sa, Marine Le Pen, în dezbaterea televizată

Președintele francez Emmanuel Macron a fost considerat mai convingător decât candidata de extremă dreapta Marine Le Pen în dezbaterea televizată de miercuri seara, înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale care va avea loc duminică, potrivit unui sondaj de opinie citat de Reuters și Agerpres.

Sondajul rapid realizat de Elabe pentru BFM TV a constatat că 59% dintre telespectatorii chestionați l-au considerat pe Emmanuel Macron mai convingător.

 

Președintele în exercițiu al Franței, Emmanuel Macron, și cel mai mare rival al său, candidatul de extremă-dreapta Marine Le Pen, vor reedita finala prezidențială din 2017 și își vor disputa turul al doilea scrutinului pentru Palatul Elysee, programat pe 24 aprilie, conform rezultatelor exit-poll de săptămâna trecută.

Emmanuel Macron (La République en marche, LREM) a obținut 28.1% și Marine Le Pen (Rassemblement national, RN) 23.3%, informează France24 și BBC News. Diferitele sondaje la ieșirea de la urne au cifre ușor diferite, dar toate arată clar că actualul președinte Emmanuel Macron și liderul de extremă-dreapta Marine Le Pen au trecut în turul al doilea, așa cum au prezis pe scară largă sondajele de opinie pe parcursul campaniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău