Serviciul ucrainean de Securitate a obținut documente secrete privind ocuparea Donbasului de către ruși

  • 06 Aprilie 13:05
Serviciul ucrainean de Securitate a obținut documente secrete privind ocuparea Donbasului de către ruși

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat, miercuri, că a primit hărți secrete ale armatei ruse, care conțin planurile invadatorilor de a ocupa întreg teritoriul regiunii estice Donețk.

"SBU a primit hărți secrete și liste ale rușilor ale căror unități au fost distruse în regiunea Donețk. Hărțile au fost înregistrate pe 22 februarie și conțin planurile invadatorilor de a ocupa întreg teritoriul regiunii Donețk" - se arată în comunicatul SBU.

Potrivit instituției, dintr-o astfel de unitate făceau parte și cadeți ai Școlii superioare de comandă militară din Moscova, activitatea acestora fiind încadrată în categoria "stagiu". De asemenea, printre documentele primite, SBU a găsit tichete de călătorie fără detalii despre destinație și durata șederii, liste cu membrii unui batalion, printre care se numără mulți recruți și cadeți, pașapoarte rusești și legitimații militare. SBU a menționat că documentația respectivă va fi atașată materialelor anchetei penale, ca dovadă a crimelor comise de armata rusă și de președintele Vladimir Putin, atunci când investigația va ajunge în instanțe internaționale.

Sursa. RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,13 m/s
Sun
25
Mon
26
Tue
29
Wed
28
Thu
23
Arhivă Radio Chișinău