Serviciul german de informații interne estimează că există 1.600 de posibili teroriști islamiști în Germania

  • 23 Februarie 2017 11:45
Serviciul german de informații interne estimează că există 1.600 de posibili teroriști islamiști în Germania

Serviciul german de informații interne ( BfV) a anunțat o creștere semnificativă a numărului de persoane radicalizate.

Una dintre cauzele acestul trend reprezintă ușurința cu care tinerii pot fi radicalizați în mediul virtual, informează Deutsche Welle.

Serviciul german de informații interne a precizat miercuri că numărul potențialilor teroriști jihadiști a crescut semnificativ, de la 100 de persoane, câte erau în anul 2013, la 1.600 astăzi. Potrivit directorului BfV, Hans-Georg Maassen, o creștere galoptantă a fost oblservată în doar câteva luni.

“Zilnic, primim între două și patru piste credibile despre posibile acțiuni teroriste planificate în Germania. Trebuie să recunoaștem că trăim într-o perioadă diferită decât cea care a existat până acum“, a susținut directorul BfV.

Acesta a explicat că motivul pentru care numărul potențialilor teroriști a crescut reprezintă ușurința cu care aceștia pot lua legătură cu terorisții, prin intermediul rețelelor de socializare. Maassen a amintit și de pericolul pe care îl reprezintă ușurința cu care tienrii pot fi radicalizați online, lucru care poate să nu fie văzut de rude sau de prieteni.

“Acestea sunt grupuri sociale care se găsesc unele pe altele iar oamenii care îi văd în viața reală nu și dau seama dacă există vreo schimbare în comportamentul lor“, a mai spus Maassen.

Dintre cei 1.600 de islamiști radicalizați, direcotrul BfV a precizat că 570 sunt considerați ca fiind “periculoși” fiind capabili să organizeze atacuri teroriste.

Între 70% și 80% dintre migranții care cer azil în Germania nu prezintă un document valid de identitate, a precizat în continuare șeful serviciului german de informații interne, el ilustrând astfel dificultatea identificării potențialilor teroriști.

Sursa: caleaeuropeana.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:8,75 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău