Serviciul Fiscal va verifica în luna noiembrie spălătoriile auto

  • 04 Noiembrie 2020 11:00
Serviciul Fiscal va verifica în luna noiembrie spălătoriile auto

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunțat acțiuni de conformare la spălătoriile auto, pe parcursul lunii noiembrie. Acestea fac parte din activitățile desfășurate pentru a conforma contribuabilii din toate domeniile economiei naționale, transmite MOLDPRES.

„Obiectivul strategic al Serviciului Fiscal de Stat este promovarea unui nivel ridicat de conformare voluntară a contribuabililor, în acest context sunt utilizate o serie de măsuri, acțiuni și procedee orientate spre o deservire și tratare corectă a contribuabililor, în funcție de „comportamentul fiscal” de care dau dovadă”, indică SFS, potrivit sursei citate.

În vederea stabilirii gradului de conformare la respectarea prevederilor legislației în vigoare, în perioada 1 august - 30 septembrie 2020, Serviciul Fiscal a întreprins acțiuni de conformare asupra a 194 agenți economici ce desfășoară activitate în domeniul prestării serviciilor de spălătorii auto cu grad sporit de neconformare fiscală.

„Ca urmare, în cazul a 58 de agenți economici au fost stabilite încălcări ale prevederilor Codului fiscal, iar în cazul a 85 de agenți economici au fost constatate încălcări ale prevederilor Codul contravențional, fiind aplicate sancțiuni fiscale în sumă totală de 382 100 lei”, conform Fiscului.

Reieșind din rezultatele obținute în perioada menționată, SFS a decis să continue aceste acțiuni și în perioada 9-30 noiembrie 2020.

În acest context, în scopul evitării situațiilor de sancționare, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze voluntar în vederea respectării prevederilor legislației în vigoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Fri
1
Sat
-0
Sun
-3
Mon
-3
Tue
-2
Arhivă Radio Chișinău