Serviciul Fiscal de Stat: Astăzi expiră termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru 2023

  • 26 Decembrie 2023 09:50
Serviciul Fiscal de Stat: Astăzi expiră termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru 2023

Termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2023 expiră astăzi, 26 decembrie. În cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat până la această dată, pentru fiecare zi de întârziere aferentă anului curent se va aplica majorarea de întârziere (penalitatea) în mărime de 0,0740% per zi, relatează IPN.

Impozitul pe avere se aplică asupra bunurilor imobiliare cu destinație locativă – apartamente și încăperi izolate locative în case cu multe etaje, apartamente în case de locuit individuale, case de locuit individuale în localitățile urbane și în localitățile rurale. La fel, se aplică asupra caselor de vacanță, cu excepția terenurilor, a căror totalitate întrunește cumulativ următoarele condiții: valoarea estimată totală constituie 2 milioane lei și mai mult, iar suprafața totală constituie 120 de metri pătrați și mai mult.

Serviciul Fiscal de Stat precizează că a transmis avizele de plată corespunzătoare contribuabililor care au obligația de a achita impozit pe avere. În cazul în care contribuabilul nu a recepționat avizul de plată a impozitului pe avere, acesta urmează să se adreseze subdiviziunii SFS în raza căreia se deservește.

Deținătorii de semnătură electronică, pot genera, pentru perioada fiscală aferentă anului 2023, avizele de plată a impozitului pe avere de sine stătător, prin intermediul serviciului „Vizualizarea impozitului în baza fișei imobilului”, care poate fi accesat pe pagina web SFS.

Astfel, impozitul pe avere poate fi achitat și online, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay, accesând serviciul ,,Impozitul pe avere”.

Termenul de achitare a impozitului pe avere este până la 25 decembrie a anului de gestiune. Ținând cont că ziua de 25 decembrie a fost zi de odihnă, termenul limită de achitare a impozitului respectiv se consideră 26 decembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău