Serviciul de urgență 112 are un nou director interimar

  • 09 Aprilie 08:00
Serviciul de urgență 112 are un nou director interimar

Conform ordinului Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, domnul Viniciuc Anatolie este numit în funcția de Director Interimar din data de 8 aprilie 2024, până la denumirea directorului Serviciului 112 sau până la numirea altui director interimar, dar nu mai mult de 12 luni.

Tot pe 8 aprilie curent, noul director interimar a avut o primă întâlnire cu efectivul instituției și a vizitat Centrele de preluare a apelurilor de urgență ale Serviciului 112.

Noua conducere își propune alături de echipa instituției pe care o conduce să promoveze și să aplice un management performant și eficient în gestionarea intervențiilor de urgență, capabil să asigure un climat de siguranță cetățenilor. În acest sens va acorda un interes special indicatorului de reducere a timpului de procesare a apelurilor de urgență și sectorului de informare și instruire a cetățenilor cu referire la utilitatea numărului de urgență 112.

Potrivit CV-ului, Anatolie Viniciuc are o experiență de aproape 36 de ani în sistemul de urgență al Ministerului Afacerilor Interne. În 2019 a fost numit șef adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne. Anatolie Viniciuc a mai fost șef adjunct serviciu, șef al Direcției pompieri și salvatori a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (reorganizat în Inspectoratul General pentru Situații de Urgență) al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, a participat în activități de management al proiectelor de dezvoltare în cadrul IGSU, în grupuri de lucru instituționale și interinstituționale. Președinte național de program finanțat de UE „Prevenirea, pregătirea și răspunsul în cazul dezastrelor naturale și cele provocate de om în țările Parteneriatului estic - faza 3 (PPRD Est 3)”.

Reamintim că, Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 activează în beneficiul public, și are menirea să asigure în mod unitar, profesionist, apărarea vieții și sănătății populației pe întreg teritoriul Republicii Moldova, prin utilizarea unui număr unic pentru apelurile de urgență 112 și utilizarea eficientă a capacităților infrastructurii de comunicații electronice moderne și a resurselor informaționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,18
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
19
Sun
19
Mon
22
Tue
24
Wed
25
Arhivă Radio Chișinău