Serviciul de Securitate din Ucraina a reținut un cetățean care a făcut parte din în așa-numitul "minister al securității statului" din autoproclamata "republică populară Luhansk"

  • 21 Ianuarie 2021 15:21
Serviciul de Securitate din Ucraina a reținut un cetățean care a făcut parte din în așa-numitul

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a reținut un cetățean ucrainean care a făcut parte din în așa-numitul "minister al securității statului" din autoproclamata "republică populară Luhansk" - transmite ICTV.

Potrivit SBU, bărbatul are domiciliul în regiunea estică Luhansk și s-a alăturat voluntar grupării armate ilegale conduse de separatiștii pro-ruși. Ulterior, acesta a lucrat la un punct de control situat la frontiera regiunii Luhansk cu Federația Rusă, pe unde erau aduse arme și echipamente speciale în teritoriile ocupate din Donbas. Bărbatul a fost reținut în regiunea Odesa și le-a furnizat anchetatorilor SBU informații importante despre forțele de securitate rusești, în special date referitoare la localizarea echipamentelor militare ruse din regiune.

Anchetatorii ucraineni verifică dacă bărbatul, care se află în arest preventiv, este implicat și în alte infracțiuni comise în Donbas. Cetățeanul respectiv riscă între 8 și 15 ani de închisoare.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,09
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:4,02 m/s
Thu
16
Fri
16
Sat
15
Sun
15
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău