Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit doi agenți ruși în interiorul armatei ucrainene

  • 01 Februarie 2023 12:03
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit doi agenți ruși în interiorul armatei ucrainene

Direcția de Contraspionaj din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a reținut doi bărbați care erau militari activi în cadrul armatei ucrainene, dar lucrau ca agenți sub acoperire pentru agențiile ruse de securitate, scrie defenseromania.ro.

Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), unul dintre bărbații reținut s-a dovedit a fi un rezident al regiunii Harkov, care a fost recrutat de ruși la începutul invaziei militare. La scurt timp după aceea, agentul a plecat în regiunea Sumi ca persoană strămutată în interiorul țării și a fost mobilizat în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei.

Comisariatul militar l-a trimis la un centru de formare din regiunea Zhitomir. Aici, acesta a colectat date și informații personale despre instructorilor de pregătire pentru luptă, precum a și inspectat sistemul de securitate al instituției militare.

Ulterior, acesta a fost detașat pe teritoriul regiunii Donețk, fiind inclusă în una dintre unitățile militare ale forțelor armate ucrainene. Acolo, a continuat să adune informații.

"În estul Ucrainei, el era interesat de bazele și rutele de deplasare a unităților de luptă din districtele Sloviansk și Kramatorsk", a precizat SBU.

El a fost implicat în activități criminale împreună cu un al bărbat, care a cercetat locațiile unităților militare din zona Mării Negre. În primul rând, a încercat să găsească locul în care se aflau depozitele cu muniție și sistemele de artilerie.

În plus, cei doi căutau în mod constant "persoane cu preocupări asemănătoare" pentru a le implica în cooperarea cu Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse.

Ofițerii de contraspionaj ai Serviciului de Securitate al Ucrainei i-au reținut pe cei doi trădători care au încercat din nou să transmită informații clasificate rușilor. În timpul perchezițiilor efectuate în locurile în care se aflau cei doi, ofițerii de contraspionaj au găsit smartphone-uri cu dovezi ale schimbului de mesaje cu un reprezentant al serviciului special rus

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău