Serviciul de Securitate al Ucrainei a declanșat un proces penal în legătură cu publicarea unei liste negre a Kremlinului

  • 06 Iunie 2018 11:17
Serviciul de Securitate al Ucrainei a declanșat un proces penal în legătură cu publicarea unei liste negre a Kremlinului

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a declanșat un proces penal în legătură cu publicarea pe un site de presă a unei liste negre a Kremlinului, care conține 47 de persoane ce figurează drept ținte ale unor potențiale asasinate.

Potrivit SBU, pagina de internet a unui ziar a făcut publice, fără permisiunea anchetatorilor, numele cetățenilor ucraineni și străini care figurează în materialele unor proceduri penale declanșate anterior.

Ziarul online Strana.ua a publicat zilele trecute o listă de 47 de jurnaliști și bloggeri aflați în vizorul unor asasini ai racolați de serviciile secrete rusești, menționând că a obținut lista de la "surse din cadrul Serviciului de Securitate de la Kiev".

Săptămâna trecută, procurorul general ucrainean, Iuri Luțenko, a dezvăluit că 47 de figuri publice din Ucraina figurează pe o listă neagră a Kremlinului și urmau să fie executate în atacuri similare celui pregătit de serviciile speciale ruse pentru jurnalistul Arkadi Babcenko, a cărui moarte a fost înscenată de serviciile speciale ucrainene, astfel încât asasinii să creadă că au reușit să raporteze serviciilor rusești că au desfășurat o operațiune de succes.

"Anchetatorii au intrat în posesia unei liste cu 47 de persoane care ar putea fi următoarele victime ale terorișilor. Este vorba, în mare parte, de cunoscuți jurnaliști ucraineni și ziariști ruși care nu mai activează în Rusia. Vineri, aceștia au fost notificați cu privire la pericolul existent și urmează să fie puși sub protecție" - a explicat Luțenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău