Serviciul de Protecție și Pază de Stat ar putea deține dreptul de inițiere a testării la poligraf

  • 24 Mai 2023 12:29
Serviciul de Protecție și Pază de Stat ar putea deține dreptul de inițiere a testării la poligraf

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) ar putea deține dreptul de a iniția și a efectua testarea cu utilizarea poligrafului. Un PROIECT de modificare a Legii privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf) a fost examinat în cadrul ședinței de astăzi, 24 mai, a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, anunță Serviciul de presă al legislativului.

Testarea la poligraf va fi efectuată de către un specialist atestat al SPSS, cu respectarea prevederilor cadrului legal în domeniu. În prezent, potrivit prevederilor legislației, persoanele care se angajează sau care îndeplinesc serviciul în cadrul SPPS sunt testate la poligraf. Conform prevederilor aceleiași legi, dreptul de a iniția testarea cu utilizarea poligrafului îl dețin Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor, organele Ministerului Afacerilor Interne, Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Vamal.

Inițiativa legislativă aparține deputaților Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Andrian Cheptonar și Oazu Nantoi. Proiectul va fi propus spre examinare în plenul Parlamentului, în prima lectură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău