Serviciul de informații al apărării din Ucraina: Știri false despre moartea lui Putin, menite să testeze reacția rușilor

  • 02 Noiembrie 2023 08:27
Serviciul de informații al apărării din Ucraina: Știri false despre moartea lui Putin, menite să testeze reacția rușilor

Andrii Iusov, un reprezentant al Serviciului de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina, consideră că recentele știri false despre presupusa moarte a președintelui rus Vladimir Putin au fost menite să testeze reacțiile rușilor obișnuiți, ale elitelor și ale instituțiilor de propagandă, scrie defenseromania.ro.

,,Aceasta este o muzică dulce pentru ascultătorii ucraineni și ar fi trebuit să fie o veste bună... Dar este doar un mesaj de pe niște canale anonime rusești de Telegram.Este o poveste destinată publicului rusesc. Bineînțeles, nu îl ajută prea mult pe Putin personal, pentru că în Rusia există mulți susținători ai teoriilor conspirației'', a precizat Andrii Iusov la Radio NV, potrivit Ukrainska Pravda.

Oficialul ucrainean din cadrul serviciilor de informații susține că au loc în continuare confruntări interne la vârfurile puterii din Rusia.

,,Confruntările interne din Rusia continuă. Ele se răspândesc sub diferite forme, inclusiv în campanii interne de dezinformare precum aceasta. Principalul scop al acestor știrilor false este de a observa cum reacționează societatea în termeni statistici (dacă au crezut, cum au reacționat, pentru ce sunt pregătiți) și de a analiză reacțiile indivizilor, ale elitelor și ale mass-mediei (chiar și ale instituțiilor de propagandă)'',a precizat Iusov.

În acest fel, un imperiu, care se bazează pe activitatea serviciilor secrete, învață cum să continue să conducă și să reziste.

Iusov a descris lansarea acestor știri false drept un instrument de influență asupra lui Putin însuși.

,,El este forțat să reacționeze, iar Peskov (purtătorul de cuvânt al lui Putin - n.r.) este forțat să reacționeze și să demonstreze că nu este așa. Adică, este condus pe o anumită direcție. Este evident că acesta nu este sfârșitul acestei povești, ci un joc de manual".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău