Serviciile sociale și de ocupare a forței de muncă din câteva raioane ale Republicii Moldova vor primi șapte mașini de serviciu

  • 19 August 11:39
Serviciile sociale și de ocupare a forței de muncă din câteva raioane ale Republicii Moldova vor primi șapte mașini de serviciu

Șapte mașini de serviciu, în valoare de 2 milioane 621 de mii de lei, vor fi donate serviciilor sociale și de ocupare a forței de muncă din raioanele Orhei, Rezina, Șoldănești și Telenești, cu suportul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare, informează Radio Chișinău.

Astfel, lucrătorii din domeniul asistenței sociale vor ajuta cetățenii, în special din localitățile și comunitățile mai îndepărtate și greu accesibile, să-și găsească un loc de muncă, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, la evenimentul de prezentare a donației.

„În condițiile în care vrem să ajutăm cât mai mulți cetățeni de-ai noștri, câți mai mulți refugiați să-și găsească un loc de muncă, colegele mele de la Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), vor fi mult mai abile în a se deplasa către angajatori, către cei care se află în căutarea unui loc de muncă, pentru a le oferi suport, pentru a le oferi ghidare, consiliere. În această săptămână vom ajunge la cifra de 10 mii de persoane angajate, persoane care au fost susținute de ANOFM. Aceste investiții vor accelera performanța”, a spus Alexei Buzu.

Donația are loc în contextul realizării reformei „Restart” și în cadrul implementării reformei Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Potrivit autorităților, reforma „Restart” își propune să îmbunătățească guvernanța și transparența în sistemul de asistență socială și să asigure accesul uniform și echitabil al populației vulnerabile la servicii sociale de calitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
16
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău